söndag 3 augusti 2008

Paddeltur

Som vanligt börjar en paddeltur med att alla prylar skall ner i kajakerna. Denna gång gick det väldigt lätt. Malin packade det mesta medan hon väntade i Brändön med två kajaker medan Daniel hämtade mej och den sista kajaken. Innan vi far ut kommer det förbi en man som undrar om vi verkligen skall ge oss ut i den vind som råder.


Vi ger oss i alla fall ut och möter vind och vågor, inte så att det känns osäkert men däremot tröttande. Vi går iland på Sigfridsön, den som känner till trakten inser att det inte är någon rekordetapp men det kändes bra under dessa förhållanden. Vi äter lunch och slåss med myrorna. Efter några timmar tröttnar jag på myrorna och vi tar oss vidare till Borgen.

Där roar sig Malin och Daniel med att kasta smörgås.


Medan vi rastar på Borgen bestämmer vi oss för att ändra våra planer och hålla oss närmare land. Vi paddlar söderut


och letar efter en trevlig tältplats. Stränderna i denna del av skärgården ser nästan enbart ut så här, vilket inte inbjuder till varken landstigning eller tältande.


Den här udden ser trevlig ut men det är alldeles för mycket vågor för att man skall vilja gå in mot land.


Så småningom hittar vi en lite strand på Nagelskär, inte den bästa tältplatsen men efter omständigheterna helt OK. Efter middag med pasta och köttfärssås så blev det dags för efterrätter.



Och så naturligtvis en obligatorisk bild på solnedgången. Tyvärr såg vi inget av detta där vi satt vid brasan, det var tjocka granar ivägen.


Morgonen kommer med regn, blåst, kyla och allmänt otrevligt väder. Den här bilden av Daniel när han diskar ger en bra bild av hur det kändes.

Efter att ha suttit instängda någon timme i tältet bestämmer vi oss för att paddla mot hamnen. Efter några kilometer så har vädret blivit bättre och vi stannar för att äta lunch på några hällor. I bakgrunden på bilden så skymtar stranden vi satt på dagen innan.


Vi tar en liten extrasväng på vägen tillbaka mot hamnen, då blir även jag med på en bild.


Daniel spurtar in mot hamnen i Brändön.

Inga kommentarer: