lördag 5 september 2009

Lördag i Shanghai

Idag lördag är min första lediga dag här i Kina. Vi började dagen med lite av en sovmorgon, vi gick till UBC för frukost vid halv-tio. Efter frukosten som tog drygt två timmar, så gick vi upp på kontoret för att jobba ett par timmar. Klockan han bli halv-tre innan vi lämnade hotellet för att fara in mot centrum och Folkets Torg (Peoples Square). Det var som vanligt fullt med folk i tunnelbanan och på gatorna i centrum Efter en snabb? lunch på McDonalds så besökte vi en utställning med en modell över Shanghai.

Bilderna nedan ger en uppfattning hur imponerade denna modell är.





Tyvärr verkar den inte stämma med verkligheten just i de kvarter där vi håller till, varken hotellet, UBC eller kontoren stämmer. Efter denna upplevelse var det dags för ett besök (det första för denna gången) på Starbucks. Vi satt på deras uteservering, drack kaffe och småpratade tills mörkret började falla över Nanjing Road, notera kyrkan till vänster i bilden.


Vi brjade dra oss mot våra hemtrakter och började att fundera på middag. Dagen till ära så valde vi att äta västerländskt på ett steakhouse, där vi fick en riktigt god biff. Gott med "riktig" mat som omväxling till all kinesisk mat. Det blev med god marginal det dyraste vi ätit hittills på denna resa, och det berodde inte enbart på att vi delade på en flaska vin till maten.

Inga kommentarer: