torsdag 22 september 2011

I Vilnius

Vi har varit på en liten, något försenad, bröllopsresa till Vilnius. Vi valde resmålet efter tillgång till biljetter och passande tider på flyget. När vi sedan började läsa p lite om Vilnius visade det sig vara en gammal stad med mycket historia. Mer om det senare. Vi bokade hotell på nätet, och hoppades att det skulle visa sig vara OK. Men vi blev glatt överraskade, så här stort och fint var vårt rum. Jag kan inte påminna mej ett jag bott i ett hotellrum med levande blommor tidigare.


Utanför rummet var en rätt stor balkong in mot den överbyggda innergården. Väderkvarnen var någon sorts dekoration.


Vi  gick en rundtur med en guide som berättade massor om stadens historia. En sak som hon berättade var att en stor del av stadens liv utspelade sig på innergårdarna. Först en liten skymt av grönska genom en port.



På den här innergården var det stora kontraster mellan moderna bilar och fallfärdiga uthus. Notera den låga fronten på den röda bilen i förhållande till den gropiga marken.


Den här innergården fotade jag i springan mellan två dörrar. Här var det stort utrymme för förbättring, det var fint renoverat längs huvudgatorna men stora delar av staden var i stort behov av renovering.


En sista bild som visar en innergård som används som parkering.

Inga kommentarer: