onsdag 26 oktober 2011

Kinablandning

Först ett par bilder från Century Park, det är en stor park som ligger på vår sida av floden.Det var första gången som jag besökte parken när vi åkte dit i Söndags. På nästa bild syns det tydligt att parken ligger mitt i en storstad


Bredvid parken ligger Shanghai Science and Technology museum. Där tittade vi på både 3D och 4D bio. Dessutom gick vi runt i någon form av natur utställning, där fotade jag följande två bilder.Tidigare resor var vi mycket på ett ställe som heter UBC som låg invid vårt dåvarande hotell. Nu har de just öppnar ett nytt ställe på tredje våningen i kvarteret bredvid vårt nuvarande hotell. Kaffet är lika gott som tidigare, men något dyrare 38 kr per kopp. Bilden nedan visar dekoren på kaffefatet. Rättstavning på engelska är inte kinesernas bästa gren som synes.


Här nedan två matbilder. Först en entrecote på som jag åt på Flying Fox, en irländsk pub några kvarter bort från hotellet.


Sista bilden visar en specialitet från kvällens restaurang. Det är ett enkelt ställe som alltid serverar fantastiskt god mat. Lerformen innehåller långkokt fett fläsk med svampar i botten, fantastiskt gott. I bakgrunden en annan av våra favoriter, vitkål men lite fläsk, chili och massor av flott.

Inga kommentarer: