tisdag 1 april 2008

I Shanghai

Efter en dags vistelse är det dags att för en första rapport. Resan hit gick riktigt bra, även om det naturligtvis inte är något större nöje att sitta inklämd i en flygplansstol i sammanlagt drygt 11 timmar uppdelat på tre flygningar.

Sedan vi kommit fram till hotellet var det nästan direkt dags för en en mycket bra middag med en massa rätter som placerades på en snurrande glasskiva mitt på det runda bordet. Sedan var det vara att plocka för sig med sina ätpinnar och låta säg väl smaka. Lite oväntat för oss svenskar sererades inget ris utan bara rätter med grönsaker, fisk, kött med mera.

Idag jobbade vi fram till lunchen som vi åt på ett lunchställe nära hotellet. Jag åt chili nudlar som smakade mycket bra även om det blev i starkaste laget för mej, notera högen med chili-pulver mitt i tallriken.



Efter lunch hade vi eftermiddagen ledig för att aklimatisera oss till den lokala tidszonen. Vi tillbringade tiden med att promenera och lite shopping. Jag köpte en cashmeretröja från Ralph Lauren på "copy-market", den är naturligtvis inte äkta och vi prutade ner den till ca 300 Kr. Det är den värd för jag har inte tillräckligt med varma kläder med mej.

5 kommentarer:

Moa sa...

Snygg bild! Soppan såg lite mystisk ut, men den var säkert god.

Lät bra med tröjan, men var det äkta cashmere då?

Anonym sa...

var det en hel majskolv i också?? :)

tur att du har tjocksockar då...man ska aldrig lita på folk som säger att det är varmt!

kramkram

Arne sa...

Moa: Klart det är äkta cashmere, det står ju så på etiketten :-)

Malin: Det var en halv majskolv och ett halvt hårdkokt ägg men det sysn inte på bilden.

Kramar

Anonym sa...

men hur äter man majskolv med såndär slev?? eller fick ni pinnar till den? :p

Arne sa...

Man får alltid pinnar. Det som inte syns är att det är en stor hög nudlar i skålen. De vill man inte äta med bara en slev:-) Ibland, men inte så ofta, får man också kniv och gaffel.