torsdag 3 april 2008

Mer mat

Det här verkar bli lite av en mat blogg just nu, två inlägg på raken om mat. Maten här är i största allmänhet mycket god. I kväll letar vi oss till en restaurang som en av oss provat tidigare, i sällskap med en kinesisk kollega. Denna gång är vi bara svenskar så vi känner oss lite "wild-and-crazy". Vi, åtminstånde två av oss, tycker att det är för rökigt och bullrigt så vi letar oss vidare till en annan restaurang. Vi blir anvisade ett runt bord som just blir ledigt, det är fullt med disk på bordet och duken är rejält nedsölad. Personalen plockar snabbt undan och lägger ut en ny duk, vi börjar med att studera menyn...

Det finns många rätter i menyn, alla med fina bilder. Vi beställer först en handfull rätter och sedan vi ätit upp dessa ytterligare några till, totalt tror jag det blir nio eller tio rätter. Några av dessa syns nedan. Vi känner oss mycket nöjda med vår beställning, all mat är god och några av rätterna är väldigt goda.

När vi ätit oss nöjda så ärdet som syns nedan inte mycket kvar på faten. På två av faten i bakgrunden kan man se rejält med röd respektive grön chili som vi inte ätit upp.

Efter all denna mat beställde vi in ett par efterrätter som vi delade på, de var också goda men kanske inte riktigt i nivå med resten av maten. Sedan var det dags för notan. Vi roade oss att gissa beloppet medan vi väntade. Jag började på 412 yuán men sedan de andra gissat kring 600 så höjde jag till 512. En yuán är knappt en krona. Sedan när notan kom in var den på 343 yuán, alltså cirka 60 kr per person.

2 kommentarer:

Moa sa...

Åh, det ser jättegott ut! Och så billigt sen...

Arne sa...

Jo det var både gott och billigt. Det som inte syns på bilderna är att deras mat nästan aldrig är rensad från ben och liknande. Den här middagen hade inte så mycket av sånt men lunchen igår, som var kyckling och nudlar för 10 Kr, var nästan bara kycklingben och skinn. Vi tröstade oss med en kopp riktigt gott kaffe för 20 Kr (på ett annat och betydligt lyxigare ställe).