lördag 5 april 2008

En gråmulen dag

Idag var en gråmulen dag så det passade rätt så bra att börja dagen med att jobba några timmer. Fram på eftermiddagen ville vi i alla fall turista lite grann så vi slängde in datorer och papper på hotellet och gick ut på stan.

Fasaden på hotellet håller just nu på att renoveras, ett antal byggnadsarbetare hänger i linor från taket och lägger på någon form av bruk på fasaden. I dag hängde alla åtta på en snygg rad så jag var tvungen att fota dem. Sbsolut inget jobb för mej som har höjdskräck. Det byggs ett stort hus strax utanför hotellet och där kan man se hur det går till på ett kinesiskt bygge. Mycket arbetskraft och lite maskiner, vad är det för fel på spade och skottkärra när man skall flytta på ett gruslass.


När vi kom in till Folkets torg så såg vi detta hus som såg ut att sträcka sig upp i molnen. Efter en stunds rundvandring så åkte vi tillbaka mot hotellet och letade upp en restaurang för middag. Idag var all mat vi beställde in mycket försiktigt smaksatt, till skillnad från igår då all mat var mycket rejält smaksatt. Det skulle vara bra att kunna förstå skillnaderna innan man beställer.

1 kommentar:

Moa sa...

Oj, så läckra bilder! Det vore coolt att beskära den övre bilden jättemycket också så att de som hänger där blir förstorade! Den andra bilden var jättefin också med byggnade som försvinner in i dimman...