lördag 28 juni 2008

Lördagsutflykt

Idag har vi gjort en utflykt in till Shanghai. Först till ett marknadsområde vid Baoshan Road där det finns nästan vad som helst till salu, mest inom elektronik och datorer. Man kan köpa kompletta datorer, processorer, minnen, moderkort osv. Mikrofoner, högtalare, kopiatorer, skrivare, osv, allt finns i olika skick från "ser ut som nytt" till "skrot som inte kan fungera". Därefter var det dags för lunch, som omväxling visar jag bilder på två ställen som vi valde bort.



Vi åker vidare med t-banan till andra sidan av stan. Utanför t-bane stationen står det en rad av mopeder som nästan alla har en topbox modell rostfri lunchbox.


Vi hittar ett ställe där vi vill äta lunch. Efter lunchen besöker vi "Camera Mall", där finns det hur många kamera affärer som helst som alla säljer hur mycket prylar som helst, både för amatörer och proffs. Vi går runt och tittar men det är så överväldigande att det inte blir några inköp alls. Men stället finns ju kvar och det är inte sista gången jag är i Shanghai, skulle jag tro.

Utanför en t-bane station sitter den här tuffe killen och erbjuder taxi-service på sin MC. Notera att det hänger två hjälmar på styret.

Inga kommentarer: