fredag 27 juni 2008

Rapport från Kina

Det har varit fullt upp i veckan men nu är det dags för en nytt inlägg i bloggen. Veckan har mest ägnats åt jobb även om jag har legat på hotellrummet en eftermiddag med vissa magrelaterade problem av övergående art.

I början av veckaqn så åt vi middag med våra kinesiska arbetskamrater på två olika restuaranger båda kvällarna åt vi hot pot. Första kvällen var det en stor gryta mitt på bordet med två sorters buljong/soppa i. I denna gryta stoppades sedan en massa olika saker ner i huvudsak lammkött och grönsaker. Gott och naturligtvis lite lagom svårt att fånga upp den mat man ville äta. Som tur var ingick små hålslevar som man kunde använda vid behov.

Den andra kvällen var hot pot i Hongkong/Macao stil där varje person hade en egen liten panna med buljong som man kokar sin mat i. Först skulle vi försöka beställa vad vi ville ha i vår gryta själva men sen så blev det i stället så att en av kineserna beställde åt oss alla. Det kom in en hel massa olika ingredienser förutom lite lammkött och en massa olika grönsaker så fanns det en del mer exotiska saker att prova på. Komage, gåsstrupe och kycklingblod var väl de mest exotiska för oss nordbor.

Eftersom det regnar ordentligt ikväll så äter vi middag på en restaurang nära hotellet. Bland all mat så får vi in dessa två rätter.




Det har regnat hela dagen idag, ibland lite mindre och ibland massor. Efter middagen så regnade det bara lagom men det var naturligtvis rejält blött på trottoarer och vägar. Jag tog några bilder medan vi väntade vid ett övergångsställe. En av bilderna visar hur en buss kör förbi oss i full fart.

Lite senare efter ett besök på vårt stamställe, UBC Coffee, såg det ut så här på vägen utanför hotellet.


Det som inte syns är att strax innan jag tog bilden så var vi tvugna att vada genom nästan decimeterdjupt vatten på vägen. En sån gång passar det bra med bara fötter och äventyrsandaler i stället för Gore-Tex skor som en av mina kollegor har. Hur täta Gore-Tex skorna än är så har de ett stort hål där man sätter ner foten.

Inga kommentarer: